Loginlayout
   User login :
Logged Users : 0

               4591568

ΣΧΟΟΑΠ ΘΙΣΒΗΣ
ΣΧΟΟΑΠ ΠΛΑΤΑΙΩΝ


portletlayout
Ανακοινώσεις

Latest News
     Title: Επιμελητήριο Βοιωτίας: Διοργάνωση εκπαιδευτικής αποστολής στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2017 2018-02-13

                                                                                                   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
VIOTIA  CHAMBER   OF  COMMERCE  AND  INDUSTRY
Λ. Κουτσοπετάλου1, Λιβαδειά, Τ.Κ. 32100, · Τηλ.22610-28281, fax: 22610-21347
Παράρτημα Θήβας : Δίρκης 20, Θήβα, Τ.Κ. 32200 ·Τηλ. 22620-89630 · fax: 22620-89630
http: //www.viotiachamber.gr, e-mail: epimviot@otenet.gr
Λιβαδειά, 13/2/2018

ΠΡΟΣ : -Μέλη Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
  -Μ.Μ.Ε. Νομού Βοιωτίας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Διοργάνωση εκπαιδευτικής αποστολής,
στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2017».

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + 2017, διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Κύπρο, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο μας, με τίτλο  «Αναπτύσσοντας τις ειδικές - εναλλακτικές μορφές τουρισμού για 12-μηνη δραστηριότητα».
 Η εκπαιδευτική αποστολή θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, το χρονικό διάστημα από 5 έως 16 Μαΐου 2018 (12 ημέρες, 11 διανυκτερεύσεις).

Στην αποστολή θα συμμετέχουν 15 επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου της τοπικής μας οικονομίας, όπως τουριστικά γραφεία, τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης κτλ.

Στόχος του σχεδίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η ανεύρεση τρόπων για την μείωση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης και για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η εποχικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η τοπική τουριστική επιχειρηματικότητα και προβληματίζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
Το συγκεκριμένο σχέδιο “Αναπτύσσοντας τις ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού για 12-μηνη δραστηριότητα” αφορά την εκπαίδευση των συμμετεχόντων  σε “καλές πρακτικές” και στοιχεία για την προσέγγιση σε τέσσερις εξειδικευμένες αγορές: γαστρονομικός τουρισμός, συμπεριλαμβανομένου και του οινικού – τουρισμός περιπέτειας – ορειβατικός τουρισμός - φυσιολατρικός τουρισμός. Η εστίαση στις συγκεκριμένες αυτές μορφές τουρισμού έγινε διότι οι ειδικές- εναλλακτικές μορφές τουρισμού (τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων) είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη διεύρυνση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
Η κινητικότητα θα λάβει μέρος στην Κύπρο, για 12 ημέρες, με τη συμμετοχή 15 δικαιούχων, διότι είναι ένας προορισμός, που έχει κατορθώσει να μειώσει την εποχικότητα της ζήτησης και να αναπτύξει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να ενημερωθούν και να αποκτήσουν εξοικείωση με την δραστηριότητα και τα χαρακτηριστικά της αγοράς, τις τεχνικές ανάδειξης των προσφερόμενων υπηρεσιών, προτάσεις δημιουργίας του προϊόντος, ιδέες για την προσέγγιση των πελατειακών ομάδων, που σχετίζονται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι καταρτιζόμενοι θα πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους με την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης από τον Φορέα Υποδοχής «Intercollege», το μεγαλύτερο ιδιωτικό Κολέγιο στην Κύπρο, με σπουδαία εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και σε προγράμματα κινητικότητας.Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Το σχέδιο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του τουριστικού τομέα της βοιωτικής οικονομίας.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και εν συνεχεία σε νέους επιστήμονες και λοιπούς ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.
Εκτός της επιχειρηματικής δραστηριότητας, θα συνεκτιμηθούν για την επιλογή των συμμετεχόντων, η γνώση της αγγλικής γλώσσας, σπουδές με συναφές αντικείμενο καθώς και κοινωνικά κριτήρια.
Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις, αλλά σε περίπτωση πληθώρας αιτήσεων, θα επιλεγούν λιγότεροι συμμετέχοντες από κάθε επιχείρηση.

Όροι συμμετοχής
Η διάρκεια της κινητικότητας είναι δώδεκα ημέρες. Ωστόσο, ο συμμετέχοντας θα εμπλακεί σε ενέργειες προετοιμασίας και αρχικής κατάρτισης την περίοδο πριν την κινητικότητά του και σε ενέργειες αξιολόγησης και διάδοσης μετά την κινητικότητά του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολιτιστικές επισκέψεις. Όλες οι φάσεις του σχεδίου είναι υποχρεωτικές για όλους τους συμμετέχοντες.
Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής (σε δίκλινα δωμάτια) και διατροφή των συμμετεχόντων καθώς και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατοχυρώσουν την συμμετοχή τους καταθέτοντας στο Επιμελητήριο το ποσό των 200€. Το ποσό αυτό αποτελεί εγγύηση συμμετοχής καθώς το Επιμελητήριο θα προβεί σε όλες τις πρακτικές ενέργειες για την κινητικότητα (έκδοση εισιτηρίων μετακίνησης, κράτηση ξενοδοχείου κτλ) και θα επιστραφεί στους συμμετέχοντες. Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να επιστραφεί σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Επιμελητηριο Βοιωτίας, έως την Δευτέρα, 26η Φεβρουαρίου 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν      
Συμπληρωμένη αίτηση-ερωτηματολόγιο
Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599, με θεωρημένη την γνησιότητα της υπογραφής
Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων – δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κ. Ευάγγελο Φουντά (Επιμελητήριο Βοιωτίας, Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά, τηλ.22610-28281, fax: 22610-21347 και e-mail: epimviot@otenet.gr). Τα υποδείγματα των εντύπων βρίσκονται αναρτημένα στο site του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
 Return

portletlayout
Διακηρύξεις - Διαγωνισμοί

Declarations
Title Insertion Date Details
   Διακήρυξη του συνοπτικού διαγωνισμού του έργου με τίτλο : ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΗ Τ.Κ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ July 6, 2018
   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ για την ανάθεση προμήθειας : "Μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου Θηβαίων" July 4, 2018
   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την για ανάθεση προμήθειας "ΣΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ" June 13, 2018
   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ" June 8, 2018
   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου June 4, 2018
   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ May 30, 2018
   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Δ.Ε. ΒΑΓΙΩΝ , ΘΙΣΒΗΣ & ΠΛΑΤΑΙΩΝ May 8, 2018
   Συνοπτικός διαγωνισμός για την για ανάθεση εργασιών με τίτλο «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ» April 27, 2018
   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΚ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ April 4, 2018
   Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής για την προμήθεια εξοπλισμού για το έργο "Βελτίωση κτιρίου για δημιουργία χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Τ.Κ Ελλοπίας του Δήμου Θηβαίων" April 3, 2018


ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΗΒΑΣ
ΣΧΟΟΑΠ ΠΛΑΤΑΙΩΝ

LayoutItems

 

LayoutItems

LayoutItems

LayoutItems

LayoutItems

LayoutItems

LayoutItems

LayoutItems
Καιρός

Ενημερωθείτε για τον καιρό στην Θήβα

LayoutItems
Χάρτης Δήμου

Περιηγηθείτε στο χάρτη της Θήβας

banners

 Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
 Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.

    

        Copyright © 2009 created by NeuroPublic