Loginlayout
   User login :
Logged Users : 1

               4900922


Home » News - Annoucements
portletlayout
News - Announcements

Start Date
End Date
Search    Clean

Showing 1 to 5 of 3288 entries
First  Previous  1  2  3  4  5  Next  Last 
     Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας 2018-09-19  

15η Συνεδρίαση               
                                              Θήβα, 19 Σεπτεμβρίου  2018

                             Αριθμ. Πρωτ.: 18004
                                   Προς : (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

Κοιν/ση: Δήμαρχος Θηβαίων
              Κ.κος ΝικολάουΣπυρίδων
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας»
    (?ρθρο 88 του Ν. 3852/10)


Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο  Δημοτικό Κατάστημα την 24η  του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2018, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 20.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α' 87).


          Η Πρόεδρος
     της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας
   


              Δωροθέα Προκοπίου


Συνημμένα: Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης:


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗ...

     Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων 2018-09-19  

                                                                                                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 ΔΗΜΟΣ  ΘΗΒΑΙΩΝ                                                                    Θήβα:  18 / 09  / 2018
                                                           Αριθ. Πρωτ : 17937   
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ TΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ &
   ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
   Πληρ.: Π. Ριζάκη
   ΤΗΛ. 2626350672                                          
   Συνεδρίαση 6η
               
&nb...

     Θήβα: Εορτασμός Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας 2018-09-18  


Θήβα: Εορτασμός Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, επιμνημόσυνη δέηση- τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Μικρασιατών Θήβας στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας , που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Έλένης και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.
Δάφνινα στεφάνια κατέθεσαν ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Νικόλαος Θηβαίος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ.Σπύρος Κίτσος,  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχος κ.Αθανάσιος Αλεξόπουλος και εκ μέρους της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ο κ. Ιωάννης Γκόγκος.
 
Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Ένωση Μικρασιατών Θήβας πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση για τα 96 χρόνια μνήμης στο πλαίσιο των “Ιωνικών Ημερών Πολιτισμού και Παράδοσης”, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας,  παρουσιάζοντας τα πρώτα χρόνια των Μικρασιατών στην Θήβα μέσα από οπτικοακουστικό υλικό από το χρονικό της καταστροφής, της άφιξής τους στην περιοχή της Θήβας και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, με την συμμετοχή των Ενοριών Αγ. Γεωργίου και Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί, ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Για την πόλης της Θήβας είναι μια μέρα σπουδαίας σημασίας καθώς φιλοξένησε  Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που με αγώνες και κόπους κατάφεραν να δημιουργήσουν τις νέες συνθήκες ζωής τους στο “Συνοικισμό”, μετατρέποντάς τον στη συνέχεια σε εστία παράδοσης και πολιτισμού.
 Το πέρασμα του χρόνου,  δεν είναι ικανό...

     Τους εθελοντές αιμοδότες ποδηλάτες του ΕΚΕΑ υποδέχτηκε η Θήβα 2018-09-18  

Τους εθελοντές αιμοδότες ποδηλάτες του ΕΚΕΑ υποδέχτηκε η Θήβα

Με ποδήλατα ταξίδεψε το μήνυμα της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αθήνα.

Οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στην δράση ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αυξηθούν τα αποθέματα της χώρας σε αίμα με την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. πραγματοποίησαν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στάση στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, όπου τους υποδέχθηκαν Δήμος Θηβαίων, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, η Ομάδα Αιμοδοτών Θήβας  και οι Ποδηλάτες Θήβας, φορώντας κόκκινες κορδέλες και έχοντας στολίσει αντίστοιχα τα δέντρα της πλατείας μίας και η δράση ονομάζονταν “Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη”. Παράλληλα  προσφέρθηκαν στους ποδηλάτες αναψυκτικά, νερά και  σάντουιτς.

Σημειώνεται ότι τους ποδηλάτες του ΕΚΕΑ συνόδεψαν οι ποδηλάτες της Θήβας: Πάνος Νικήτας, ?γγελος Νικήτας, Λευτέρης Προκοπίου και Δημήτρης Μπαρακάκος,  από την είσοδό τους στο Δήμο μας μέχρι την Κεντρική Πλατεία, συμμετέχοντας στην ποδηλατοδρομία. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών,  που φρόντισε για την ασφάλεια διέλευσης των συμμετεχόντων από τον Δήμο Θηβαίων.


Τους ποδηλάτες υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και μέλος της Ομάδας Αιμοδοτών Θήβας κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κα Δώρα Προκοπίου και  η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα της ζώσουν ζωές, γιατί το αίμα ούτε παράγεται ούτε αποκαθίσταται,  μόνο χαρίζεται! Γίνε εθελοντής αιμοδότης, μη μένεις θεατής...
 

     Υποβολή προτάσεων του Δήμου Θηβαίων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (LEADER) 2018-09-18  

Υποβολή προτάσεων του Δήμου Θηβαίων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (LEADER)

Σε συνέχεια πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του Leader (TAΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης,  ο Δήμος Θηβαίων στις 17/9/2018 υπέβαλλε, μέσω της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. - ΟΤΑ, τις ακόλουθες αιτήσεις χρηματοδότησης:
1) Κατασκευή παιδικών χαρών στις ΤΚ Χωστίων, ΤΚ Λουτουφίου και ΤΚ Νεοχωρακίου του Δήμου Θηβαίων, συνολικού προϋπολογισμού 250.157,18€
2) Ανάπλαση πλατείας ΤΚ Ελεώνα Δήμου Θηβαίων, συνολικού προϋπολογισμού 100.130,42€

 


LayoutItems
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

για πολίτες και επιχειρήσεις

LayoutItems
Καιρός

Ενημερωθείτε για τον καιρό στην Θήβα

LayoutItems
Χάρτης Δήμου

Περιηγηθείτε στο χάρτη της Θήβας

LayoutItems
Ηλεκτρονικός Τύπος

Διαβάστε τον τοπικό τύπο

banners

 Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
 Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.

    

        Copyright © 2009 created by NeuroPublic